​Structural Integration

Structural integration (ook wel genoemd “Rolfing”, afgeleid van de naam van de grondlegger, Ida Rolf) is een therapie die het lichaamsbindweefselsysteem (“fascia”) door een bijzondere combinatie van manuele behandeling en bewegingseducatie aanpakt. Zo kunnen opgebouwde spanningen en pijn opgeheven worden.  Dus kan de structuur van uw lichaam, uw houding sterk verbeteren zodat u zich flexibeler, comfortabeler en energieker kunt bewegen.

Ik ben een structural integration (structuur integratie) therapeute. Ik heb mijn structural integration opleiding gevolgd en afgerond bij Tom Myers (KMI/Anatomy Trains http://www.anatomytrains.com). Tom Myers op zijn beurt is opgeleid door Ida Rolf zelf.  Hij was ook leraar aan het Rolf Institute voordat hij zijn eigen instituut voor structural integration startte.  Structural integration wordt bereikt door een serie van 12 behandelingen, die zijn ontworpen om uw lichaam in balans te brengen met de zwaartekracht.

Elke behandeling duurt 70-90 minuten en bouwt steeds voort op de voorafgaande behandelingen. In tegenstelling tot de traditionele massage, bent u een actieve deelnemer in uw eigen structural integration proces. U zult in verschillende houdingen worden beoordeeld (zoals voorkant, achterkant en van opzij), terwijl u staat, loopt en beweegt. Deze beoordeling gebeurt vooraf, tijdens en na de behandeling. U moet ook af en toe zelf actief meebewegen op sommige punten van de behandeling. Door aan de structuur van het lichaam te werken, zowel aan de oppervlakte als op diepere niveaus, wordt de organisatie van het lichaam veranderd. Het wordt beweeglijker, flexibeler en is beter in staat zichzelf in balans te brengen en te houden. Het is een “life changing” avontuur!

Als u er nog niet aan toe bent om de sessie van 12 behandelingen te volgen, dan is er de mogelijkheid om structural integration te ervaren door middel van een sessie van 3 behandelingen. Eventueel zijn ook incidentele structural integration behandelingen mogelijk om een specifieke pijn of beperking aan te pakken, of als een vervolg op het voltooien van de 12-series om voort te bouwen op de behaalde structural integration resultaten.  Een sessie als consultation is ook mogelijk om een behandelingsplan samen te stellen.